Kennel Dream Of Labradors'

Kiki x Otto

    Labrador hvalpe 
 
 
Født den 23/12-21
De er 8 uger og klar til nye hjem den 17-02-202
 
3 Gule tæver 
Alle hvalpene er lovet væk
 

 


Mor: DKCH (U) DKV18 Kiki Okeanas Elite (Kiki) 
 
Kiki er importeret fra Litauen og kom til os som 5 måneder gammel. Vi valgte hende, da Laila skulle i gang med Canis Klikkertræner uddannelsen og ønskede en ny hund, hvor kliktræning var første indlæring. Kiki må siges at have levet op til alle forventningerne og er et godt match til Laila!
Efter at have haft Kiki i bare 3 måneder, stillede hun op og bestod Dansk Retriever Klubs brugsprøve, på dagen hvor hun blev 8 måneder!
Hun er en yderst intelligent hund, som er meget kreativ tænkende og med en stor arbejdsiver (man kan endda med ro i sjælen kalde hende en arbejdsnarkoman)! 
Kiki har også være brugt i forbindelse med Lailas uddannelse som Nose Work instruktør og også dette have Kiki let vd at lære. 
Kiki har et dejligt roligt væsen. Kiki er en kompakt bygget tæve, med et skønt hoved udtryg.
Kiki har gjort sig ubeskrivelig godt på udstilling og i 2018 var hun den mest vindende Labrador tæve på Dansk Kennel Klubs udstillinger. Kiki er desuden Dansk Champion. Vi havde store planer om at udstille hende i udlandet i 2019 og 2020, men der er jo ikke det, som COVID-19 kan sætte en stopper for!

Dette er Kikis andet kuld. Hendes første kuld kan ses her.
Grundet COVID-19 har Kiki ikke haft hvalpe i nogle år, da vi ønskede noget andet, end vi kunne finde inden for den danske landegrænse. 

Besøg Kikis egen side her.


Far: John Galliano Gorska Fantazja (Otto)

Hanhunden til hvalpene er født i Polen, og siden hen eksporteret til kennel Okeanas  i Litauen, hvor Kiki også kommer fra. 
Vi har fået insemineret Kiki med frossen sæd fra Otto, og vi glæder os over, at kunne beholde 2 tæve hvalpe selv, efter denne mega spændende kombination af forældre. 

Otto er født i Polen, eksporteret til Litauen (hvor sæden var tappet og opbevaret) og efterfølgende eksporteret til Kina, hvor han nu bor.
Han har i tiden hos kennel Okeanas i Litauen opnået en række fine udstillingsresultater og champion titler. 
Besøg Ottos egen side hos Kennel Okeanas her. 
 
 
 
 
 
Følg denne side hver torsdag, hvor den vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
 
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene.
 
 
   
Der har været mange følelser og forventninger lagt i det her kuld. Hvalpene er derfor navngivet med temaet "Feeling":


Dream Of Labradors' Love Is Only A Feeling, Tæve (orange halsbånd)
Dream Of Labradors' More Than A Feeling, Tæve (lilla halsbånd)
Dream Of Labradors' The Way You Make Me Feel, Tæve (pink halsbånd)

Hvalpenes 7. leveuge: 
Hvalpene vejer nu:
Orange: 3,2 kg
Lilla: 3,9 kg.
Pink: 4,4 kg.
 
 
De har alle taget mindst et kg. på siden sidste uge!
 
Vi har utrolig svært ved at vælge, hvilke 2 hvalpe, ud af de 3 i kuldet, som skal blive boende hos os. Det er underlig følelse, at skulle være den ene af dem fra...
 
Det har været en travl uge med hvalpene og det er ikke til at forstå, at de allerede er 7 uger nu! 
Hvalpene har været på deres første lille gåtur, i sele og snor i den lille by, hvor vi bor og det tog de ganske pænt. 
Dernæst har de været en tur i Maxi Zoo, hvor altting blev flittigt undersøgt! Det glatte gulv var ingen udfordring for dem, men de lækre godbidder i gulvhøjre var meget svære at modstå. 
 
I deres store udendørs hvalpekravlrgård har de fået endnu flere udfordringer at udvikle sig med, blandt andet en stor balje med larmende bolde i, samt en aktivitetskube bestående af et stativ med en masse forskellige skramlende og larme legetøj hængende i. 
 
Hvalpene er begyndt at lære, at søge efter deres foder i hvalpekravlegården udenfor. Foderet som bruges hertil er ikke opblødt og hvalpene søger ivrigt!
 
Hvalpene har været en tur med oppe på en af nabogårdene, hvor en af hanhvalpene skal flytte ind. Det var en aften i mørke og trods det, indtog hvalpene de nye omgivelser med oprejst pande. 
 
Vi har i øjeblikket deres storebor (født i 2019) på ferie i et par uger. Han er efter samme mor, Kiki, men søn af vores gamle hanhund, Tristan. Storebror Melvin er en meget glad dreng, så han skulle lige have lidt støtte i korrekt omgang med hvalpene, men det gik bare SÅ fint, og hvalpene syntes han var meget spændende!
 
På onsdag skal hvalpene til dyrlæge for at få deres sundhedsundersøgelse m.m.
Hvalpenes 6. leveuge:
Hvalpene vejer nu:
Orange: 2,6 kg.  
Lilla: 3,1 kg.
Pink: 3,6 kg. 
 
Hvalpene er nu nået til det stadie, som vi kalder "Mere Lort End Lagkage", for at sige det rent ud. Hvalpene stiller i denne alder store krav til os, for at renlighedsprocessen skal gå så godt og let som mulig hos den nye familie. 
Hvalpene er derfor blevet flyttet fra deres hvalpekravlegård inde i køkken-alrummet og ud i hvalperummet, i vores baggang. Her går de i spåner, hvilket giver dem et konstant rent og tørt underlag. 
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt. Vi muger ud flere gange om dagen. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed, og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen. 
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse. 
 
Det bur som ses i deres indendørs hvalpekravlegård i spånerne, er udelukkende for trænings skyld. Buret har ingen låge og hvalpene skal naturligvis aldrig lukkes derinde. Buret er sat op, så de kan tumle og lege i det, imens de får følingen af at være i et bur, så det bliver lettere at tilvænne dem til bur i forbindelse med bilkørsel, udstilling eller andet.
  
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til! En hvalp/unghund bør søge sit foder 3 x 20 minutter hver dag, for at opnå optimal mental stimulering. Desuden er stressreducerende og lader hvalpen/hunden bruge sin overskudsenergi på en hensigtsmæssig måde. 
 
Hvalpene har været på tur til til Fussingø sø. 
De syntes at det nye miljø var rigtig spændende og der blev slæbt på pinde, dyppet poter i vandet, gravet huller, tumlet i mudder og meget andet. 

De har også været en tur i skoven. 
 
Hvalpene har været en tur omme i haven og udforske og lege. Haven er seperat indhegnet, så muligheden har ik budt sig før nu for hbslprrmr.
 
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi arbejder på at lære dem at få en god døgnrytme.

I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret. De er kun i kravlegården momentvis her i kulden, men de går på alle aktiviteterne med krum hals! 
 
Hvalpenes 5. leveuge:
Vi har hele tiden haft en kærlighed for hende med det pink halsbånd, så nu er det officielt, at hun er en af de tæver, som skal blive hos os. Vi har en ide om, hvilken af de to andre tæver vi ønsker at beholde, men lad os vente lidt med den afsløring, til vi er heeelt sikre.
 
Hvalpene vejer nu:
Orange 1,7 kg. 
Lilla: 2,1 kg. 
Pink: 2,5 kg. 
 
I denne uge er hvalpene blevet chipmærket og dermed er navnene fordelt. 
 
Vi har trænet videre med tilvænning til sele.
Dernæst har vi trænet tilvænning til bilkørsel, hvor vi kun har kørt lidt rundt i området, hvor vi bor, således vi hurtigt kunne komme hjem, hvis der var behov for det. Men hvalpene sagde ikke en lyd under kørsel, hvor reservemor Menja var med til at skabe tryghed. 
 
Hvalpene har været med på deres første tur, som gik til skoven. Her var skovbundet meget interessant at snuse rundt i. Selvom hvalpene endnu er forholdsvis små, så handler det om at langsomt udvide deres horisont, uden at skræmme livet af dem. Derfor gik turen til den nærmeste skov, som er knap 10 min. fra os, og vi var kun i skoven i kort tid. 
 
I denne uge er hvalpene så småt begyndt at komme udenfor i hvalpekravlegården. De skal lige tilvænnes vinden og kulden, men allerede efter første dag, var de knap så mærket af det. 
 
Kiki udviser et enormt, og lidt uventet, moderinstinkt! Hun har stort set overtaget alle hvalpene og klynker og piver, hvis hun kommer væk fra hvalpene, bare for at tisse og spise. Menja derimod er knap så facineret af hvalpene længere, desværre...
 
Der begynder at vise sig små forskelle på hvalpene. 
Den pink er størst, så derfor virker hun naturligvis også mest voldsom. Hun får helt klart udfordringer med renlighedsprocessen, da man allerede nu kan se, at hun ikke trækker sig væk fra sovepladsen eller spisestedet for at tisse eller lave - hun gør det bare, lige der hvor hun er! Dette kan være et resultat af, at hun i de første uger ikke var særlig mobil og derfor ikke have mulighed for faktisk at flytte sig. Heldigvis ses denne adfærd ikke hos orange og lilla. 
Pink tæve er meget godt afbalanceret i sin helhed i forhold til den rette mængde gåpå mod/nysgerrighed og tålmodighed/stressniveau. 
 
Lilla hvalp bliver en hvalp, som får brug for at træne meget selvkontrol og tillidsøvelser, for ikke at blive påvirket af stress. Ved håndtering ytre hun hurtig sin utålmodighed, blandt andet hvis man har lagt hende på ryggen på ens låre. 
Derud over er hun meget nysgerrig og opsøgende. 
 
Den orange er den mindste, men det ved hun ikke selv, så det taler vi ikke højt om! Hun er ikke så forslugen som de andre og derfor lader hun sig også let skubbe væk fra madfadet, trods vi har taget nogle større fade i brug. Derfor er vi nu begyndt at tilbyde hende mad seperat flere gange om dagen. 
Hun er en godt afbalanceret hvalp, med en stor tålmodighed under håndtering. Hun kan sidde stille længe, uden at spralle eller udtrykke stress/ubehag.  
 
Hvalpenes motorik er blevet markant bedre og deres brystkasser er begyndt at blive runde. 
 
Hvalpene har i øjeblikket tendens til "løbeøjne", som giver lidt rødfarvning i pelsen under øjnene (vi har købt noget specielt til rensning/fjernelse af denne rødfarvning, som desværre ikke er helt unormalt ved de gule hvalpe). Det er jo taknemmeligt med en sort hvalp, hvor man er lykkelig uviden herom! 
 
 
Hvalpenes 4. leveuge:
Så gik halvdelen af kuldets tid hos os allerede, men vi beholder jo heldigvis to af hvalpene selv. 
 
Hvalpene vejer nu:
Pink: 1,7 kg. 
Lilla: 1,4 kg. 
Orange: 1,2 kg. 
 
Hvalpenes tænder er nu ved at bryde igennem gummerne og nu begynder hvalpene at vil bide i ting/legetøj/hinanden. Legetøjet bliver brugt flittigt og hvalpene er begyndt at tumle og lege mere og mere med hinanden, samtidig med at de gøer og knurre, hvorpå de udvikler deres sociale kompetancer. 
 
Kikis tre mini-guldbamser har ikke så mega travlt med at drøne rundt. De er meget afslappet og tilpasse med også at ligge og dase, hvilket resulter i at Menjas lakridshvalpe hopper meget rundt oven på dem. 
Da guldbamserne har lagt meget fladt på maven er de, som tidligere nævnt, lidt flade på brystet, hvilket kan gøre det sværere for dem at rejse sig op, så det hjælper ikke ligefrem når der sidder en lakrids på ryggen. Derfor er vi begyndt at give guldbamserne støttebånd på forbenene i nogle af døgnets timer, for at fremme en bedre oprejsning af forparten. Allerede efter første døgn (båndet er ik på hele døgnet!), var der en mærkbar ændring. 

Mallaiy færdes nu frit sammen med hvalpene. Hun har virkelig savnet selskab, imens Kiki og Menja har lagt med deres hvalpe. 
Mallaiy er simpelthen så sød ved hvalpene og tlbyder sig straks som mor for dem, hvor hun lader dem die og vasker dem. Vi skal passe på, at hun ikke pludselig får mælk! 
 
Vi klipper jævnligt hvalpenes negle, så de bliver vante til dette. I denne uge var det igen tid til at få dem klippet. 

Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn - og omvendt. I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.

Hvalpene er fortsat i deres kravlegård inde i køkkenet. Det kræver en del rengøring, for at hvalpene opvokser i et tørt og rent miljø, således at de bliver lettere at gøre renlige på sigt. Renlighedsprocessen starter nemlig meget tidlig i hvalpenes liv.
Allerede nu kan man se, at hvalpene søger væk for at gøre sig rene, fra hvor de har sovet, spist eller leget, så det er et super godt fundament til renlighedsprocessen. 

Det er endnu for koldt for de små hvalpe, at komme med ud. Planen er at de så småt skal ud i hvalpekravlegården og lege, samt med på tur i slutningen af næste uge, så vi håber på det vil være knap så koldt og vådt til den tid. 

Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad race som Labradoren, hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene stille på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.

Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs! Men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.

Hvalpenes 3. leveuge:
Wow så åbnede hvalpene endelig deres øjne! - den sidste af hvalpene på 21 dagen, og endda den største hvalpene. Vi har aldrig før haft hvalpe, som åbnede dem så sent, men to kuld er bare ikke ens. 
 
Hvalpene vejer nu;
Pink 1370 gr. 
Orange 1025 gr. 
Lilla 1210 gram
 
Hvalpene udvikler sig godt, trods de fik en hård start på livet. Vi har en følelse af, at de er ca. 5 dage bagud i udviklingen i forhold til deres vægt (Kikis sidste kuld vejede 1,7 kg. i denne alder) men også ud fra hvor mobile de er, og på hvilken dag de åbnede deres øjne. Ud fra deres fødselsvægt og deres moderkagers status, er det også tydeligt at de har manglet næring den sidste tid i Kikis livmoder. 
Alt dette er bare observationer og på ingen måde noget, som vi bekymrer os om i forhold til hvalpenes fremtid. Vi glæder os heeeelt ubeskrivelig meget til, at beholde to af de skønne hvalpe, som vi har store fremtidsplaner med!
 
Hvalpene er meget brede og ligger oftest på maven og sover. Det kan godt give trykninger og dermed gøre dem lidt flade på brystkassen, men dette retter sig hurtigt, når de kommer mere op og stå på benene og rende rundt.  
Det er det samme, som når tykke babyer er længere tid om at lære at gå, også som når babyer får flade baghoveder af, at ligge for meget på ryggen. Brystkassen tager mere og mere form, efterhånden som hvalpene kommer op og gå ordentlig. 
 
Hvalpene er nu kommet ud af deres fødekasse, og over i en hvalpekravlegård, med de andre hvalpe. Kiki og Menja passer hvalpene sammen og alle hvalpe dier ved begge mødre. Kiki og Menja ved udmærket, hvilke hvalpe der hører til hvor, men moderinstinktet giver dem overbærenhed. Det er en fin flokmentalitet, at hjælpe med at opdrage hinandens afkom og det sikre artens overlevelse - faktisk vil det også foregå sådan i en ulveflok. Selvom vores dejlige hunde lever hjemme i stuen, så har de egentlig 99% ens genmateriale med ulven, hvilket da er ret tankevækkende.
 
I hvalpekravlegården har de fået lidt forskelligt legetøj. Her er udfordrende og knitrende legetøj i blandt, men også en bamse til hver hvalp, som vil følge dem ud i deres nye hjem. Denne bamse vil medbringe vores hjems duft og hjælpe hvalpene med at finde tryghed i deres nye hjem. 
 
Nu hvor hvalpene har åbnet deres øjne, så har de på deres 3 ugers dag fået deres første måltid fast føde. Det består af opblødt hvalpefoder, som bliver blændet og tilført modermælkserstatningspulver og hvalpe dåsemad. Hvalpene åd med største fornøjelse, og det var et kæmpe svineri. 
 
Hvalpene er begyndt at tumle og lege lidt med hinanden. Indtil nu har hvalpene været ret "passive" og mest af alt bare sovet og spist. Særligt har det kvikket mini-guldbamserne op, at de kom sammen med Menjas 11 lakridser. 
Nu hvor hvalpene har åbnet for deres sanser, så vil de også blive præsenteret for forskellige lyde ved hjælp af tv og CD afspiller med lydcd til hvalpe.  
Hvalpenes 2. leveuge: 
Hvalpene trives rigtig godt, omend de ikke vokser så hurtig, da Kikis mælkeproduktion ikke er kommet så godt fra start. Hvalpene vejer nu fra 775 gram til 1090 gram. 
 
Hvalpene har i denne uge fået halsbånd på. 
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, da det giver dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Hvis man giver dem halsbånd på senere, vil hvalpene være mere bevidste om det og dermed mere generet af det.  

Hvalpene vil inden for de næste par dage, åbne deres øjne. Deres syn vil være meget sløret og man skal passe meget på, ikke at tage billeder med blitz på kameraet! Selvom de ikke kan se helt så meget endnu, så kan de fint komme omkring i fødekassen, ved at trække sig frem med forbenene.
Deres hoved er ved at have fået mere facon og de ligner efterhånden rigtige hvalpe.
 
Indtil 3. leveuge har hvalpene endnu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. 
 
Hvalpene har nu fået klippet deres negle for første gang. På dette stadidie er det ikke fordi der er nogen læring i det for hvalpene, men for at skåne Kikis hud, når hvalpene ligger og pumper med poterne. 
Hvalpenes 1. leveuge:
En opdatering som desværre lige kommer et par dage senere, end oprindelig tiltænkt, grundet nytår og natteuro. 
Desværre begyndte den lille han at skrante, da hvalpene nærmede sig en uge gamle. Vi satte ind med sondemad, men pludselig blev han bare mere og mere slap og sov ind. Helt ubeskrivelig trist og man står bare med en følelse af magtesløshed...
Han var hele tiden meget mindre end de andre, men det gik ellers så godt, så vi troede på det nok skulle ende lykkeligt.
 
Heldigvis har vi de 3 lækre tæver, som nu er ved, at være nogle små kornfede guldbamser. De vokser rigtig godt og de to tæver vejer nu ca. 650 gram og den største tæve vejer ca. 950 gram. 

Kiki er en omsorgsfuld og rolig mor. Trods nytårsbrag lige over hoved og støjende børn, bevarede hun et roligt overblik over fødekassen med de 3 guldbamser. 

I denne alder er hvalpene endnu døve og blinde. De begynder at åbne deres hørelse og syn ved 14-16 dages alderen. Selvom de ikke kan høre eller se, så kan de sagtens fornemme, når deres mor er i fødekassen og finde hen til hende. Deres lugtesans er nemlig helt utrolig god i denne alder! Deres første duftpåvirkning sætter sig dybest i dem og derfor kan de faktisk kende deres mor, søskende og os i op til 9 år efter, uden at have haft kontakt i mellemtiden, viser adfærds studier af Scott & Fuller.

Gule hvalpe fødes uden pigment; det vil sige at de er helt lyserøde under poterne, ved næsen og mulen/læberne. I disse dage er hvalpene ved at få deres fine sorte pigment. 
 
Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Kikis dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf". 

Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien. 
Menja har sin fødekasse ved siden af Kikis og det er tæverne helt tilpas med. Det bliver dejligt for Kikis 3 hvalpe, at kunne lege med Menjas 11 hvalpe, når de bliver større. 

Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer. 
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering. 

Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴

Alle 3 hvalpe er lovet væk!

Hvalpenes fødsel: 
Hvalpene kom til verden ved kejsersnit.... Da tiden nærmede sig Kikis termin fik jeg bare sådan en dårlig mavefornemmelse omkring det hele mht. fødslen. Derfor valgte jeg et planlagt kejsersnit dagen før Kikis termin - og hvilket held, for ellers havde hvalpene formegentlig været døde! Ved kejsersnittet (på dyrehospitalet, hvor jeg selv er veterinærsygeplejerske igennem utallige år) ser vi at moderkagerne er helt grønne og rådne. Hvalpene er meget små og har ikke fået næring længe...
Hvalpene fik hjælp med modermælkserstatning de første to døgn så de kunne komme til hægterne. Derefter har de kun vist livsvilje og kæmpet bravt ved mælkebaren. 
Stressen fra kejsersnittet og det faktum at det er et lille kuld med små hvalpe gør, at Kikis mælkeproduktion ikke er så kraftig. Det betyder at hvalpene heller ikke vokser så hurtig. 
Men som ved spædbørn, så er fødselsvægten ikke et udtryk for, hvor stor man bliver som færdigudvokset - det er alene generne, som afgør dette. 

Kiki havde det godt i drægtigheden og vi var helt bevidste om, at vi ventede os et lille eksklusivt kuld. Da dette er Kikis 2. og sidste kuld, beholder vi selv to af tævehvalpene. Den 3. tævehvalp er lovet væk. 

Første hvalpebesøg hos os:
Lige efter nytår tager vi imod de første familier til hvalpebesøg. Vi imødeser at det første hvalpebesøg afholdes forholdsvis kort, så Kiki ikke bliver for stresset til at kunne passe hvalpene efterfølgende. Det er nemlig ikke unormalt at en tæve kan blive så stresset af at have haft besøgende, at den mister mælken i 24-48 timer. Dette giver selvfølgelig en enorm mistrivsel hos hvalpene, som både sulter og stresser. Så vi beder jer vise hensyn. Selvom Kiki kun skal have besøg til 2 ud af hendes 4 hvalpe, så skal hun også overvære 11 besøg til Menjas hvalpe..
 
Vi imødeser at børn ikke medbringes til første hvalpebesøg, hvor Kiki, Menja og hvalpene opholder sig i fødekassen. Første besøg er mest med henblik på at både jer og os får sat ansigt på hinanden, hilst pænt på, får afstemt forventninger, mærket mavefornemmelsen - og i skal møde moren og se de omgivelser, som hvalpene opvokser i. I virkeligheden er der jo endnu ikke så meget at se på hvalpene på dette stadie.
Når hvalpene bliver større og tumler rundt, så er der rig mulighed for, at børnene kan komme med og få fornøjelse af hvalpene. Ved at vi voksne har mødtes før, så er der til gengæld først og fremmest plads til børnenes behov omkring hvalpene ved deres møde.
 
Vi føler os nødsaget til at bede alle hvalpebesøgende om at få foretaget en coronatest forud for besøget hos os. Testen må ikke være mere end 72 timer gammel, og man skal naturligvis ikke møde op, hvis den er positiv, eller man har nogle symptomer på virus af nogen art!  
Vi har desværre oplevet gentagne gange, at folk kommer på besøg hos os med hele familien, trods de faktisk er i isolation... Vi kan slet ikke sætte ord på vores harme omkring folks manglende respekt for andre, og vi vil ikke udsætte vores familie for smitte for blot at fremvise hvalpe. 
 
Læs venlist afsnittet "Køb af hvalp" forud for besøget hos os. Tak :) 
Kiki er få dage fra termin og hvalpekravlegården er indtaget, sammen med vores sorte tæve Menja, som også venter hvalpe, og vores 3. tæve Mallaiy der bare hygger med; 
Hvalpenes stamtavle: