Kennel Dream Of Labradors'
Menja x Henry
Menja er 3. generation af vores egen avl. Hun har et fint eksteriør og har gjort sig rigtig godt på skuer & udstillinger! Hun er lille og kompakt med et sødt og udtryksfuldt hoved.
Menja har gode jagtegenskaber og arbejder effektivt i et stabilt tempo i godt samarbejde med ejer.
Hun er ubeskrivelig rolig og mild af sind. Hun er godmodig i hverdagen og hun har altid været utrolig let at træne.
Sidste år brugte vi Henry til en parring på vores anden tæve Kiki og deraf beholdte vi selv den lækreste tævehvalp! Se kuldet HER
Følg denne side hver uge på hvalpenes ugedag (fredag), hvor siden vil blive opdateret med billeder og fortælling om hvalpenes udvikling!
Følg også vores kennel på Facebook, hvor der jævnligt vises filmninger af hvalpene.
Åbent hus i weekenderne
Første hvalpebesøg hos os foregår altid individuelt. Men det er jo sovt at følge hvalpene og derfor holder vi åbent hus de sidste 3 søndage, for de familier (kun dem som bor i husstanden), som har reserveret hvalp, således at familierne kan følge deres nye familiemedlem i opvæksten i vores kennel.
Åbent hus søndage kl. 10-12:
den 5/5 + 12/5 + 19/5
HUSK at give besked om i kommer eller ej så vi ved, hvor meget kaffe vi skal have på kanden☕️
På forhånd tak 😀 Vi glæder os til at se jer!
Vi inviter alle vores ejere (i husstanden!) af Dream Of Labradors' hunde til
fredag den 24/5-24
Kl. 15:15: Lise & Ove; gul han med grå halsbånd
Kl. 16:00: Christina & Kent; gul han med blå halsbånd
De sidste tre nætter har hvalpene sovet uden Menja. Vi vil gerne lave en glidende overgang for hvalpene, således at de prøver at sove uden deres mor for første gang, imens de er i vante og trygge rammer. Alt vil jo være nyt i deres kommende familier.
Spånerne er en suveren løsning, da vi jo ikke kan gøre rent efter hvalpene 24 timer i døgnet. Når de går i spåner, så bliver deres efterladenskaber straks suget ind i spåner og dækket til, når de løber rundt. Vi muger ud flere gange om dagen. På den måde skal de aldrig opleve, at spise eller sove oven i deres efterladenskaber, hvilket ellers vil gøre dem til nogle små grise mht. renlighed, og det vil gøre det svært at få dem renlige senere hen.
Ved at hvalperummet også har en fin størrelse, så kan man allerede nu se, at hvalpene foretrækker, at søge over i det ene hjørne, når de skal af med noget (hvis vi ikke når at tage dem udenfor).
I denne alder har de brug for mere plads omkring sig, og i hvalperummet er der større plads til udfoldelse.
I denne uge er de også blevet aktiveret med snusemåtter i køkkenet. Det er altid en god mentalaktivering og så kan man forvente ro bagefter.
Vi gav dem aktivitetslegetøjet på en stor og knasende presenning, så de fik prøvet en anden slags underlag, men det gjorde de ikke noget notits af.
I må for Guds skyld ikke placere hvalpen bag i bilen alene Det vil være en frygtelig start for den! I må forvente uro de første 15-20 min. kørsel, men ud fra tidligere tilbagemeldinger, så burde hvalpen falde til ro derefter, så i stille og roligt kan køre hjem. Hvis hvalpen sover, så skal i ikke stoppe. Sørg for at have noget meget lækkert med til bilen til hvalpe. Ikke bare en tyggepind, men noget som griseøre eller andet af ovennævnte snacks, som kan tage dens fokus under hjemturen. Hvor gode snacks i medbringer, er afgørende for hvor god en hjemtur i får, så det er ikke her i skal være fedtet
Vi ønsker de nye familier alt held og lykke til med deres nye familiemedlem. Tak for denne gang.
💛 Gul han, blå halsbånd: 6,7 kg.
💛 Gul han, grå halsbånd: 6,4 kg.
🖤 Sorte han, gul halsbånd: 6,2 kg.
💛 Gul tæve, pink halsbånd: 5,3 kg.
Dernæst har de været en tur i Maxi Zoo, hvor altting blev flittigt undersøgt! Det glatte gulv var ingen udfordring for dem, men de lækre godbidder i gulvhøjre var meget svære at modstå. Derud over så var den mekaniske skydedør virkelig et kapitel for sig; hvalpene satte sig bare ned og stirrede på den underlige dør, som blev ved med at åbne og lukke sig.
Det er en dejlig rolig og afstressende aktivitet, hvor hvalpene udløser endorfiner når de slikker. Det var et hit hos dem!
Hvalpene er så småt begyndt at søge efter tørfoder i hvalpekravlegården udenfor, hvilket er den bedste mental stimulering man kan give sin hund. En hund bør søge minimum 1 time (sammenlagt) om dagen, som er bedre end 10 km gåtur, hvilket en hvalp alligevel ikke kan holde til! En hvalp/unghund bør søge sit foder 3 x 20 minutter hver dag, for at opnå optimal mental stimulering. Desuden er stressreducerende og lader hvalpen/hunden bruge sin overskudsenergi på en hensigtsmæssig måde.
De er desuden blevet mental stimuleret og udfordret med fodersøg i papkasser. Hvalpene syntea det var mega sjovt at hoppe rundt i papkasserne efter foderet.
I denne uge har hvalpene været med over i stalden og hilse på vores Islandske heste. Nøj der var mange nye spændende dufte! Og hestene ville nusse hvalpene, hvilket var rigtig hyggeligt indtil Tie (sort), syntes det var så sjovt med en ny stor legekammerat, at han napsede den ene hest i mulen. Så var den leg altså slut for hestens vedkommende.... hahah!
Hvalpene har været på tur til skoven i Fussingø.
De syntes at det nye miljø var rigtig spændende og der blev slæbt på pinde, leget med blade, gravet huller, tumlet i mudder og meget andet.
De har også været med en tur i gammelhaven, et andet sted ved Fussingø sø.
Vi anvender altid en trækvogn, når vi skal fra bilen og til stedet, hvor hvalpene skal lege, og ligeledes når vi skal retur. De tager det meget roligt at blive sat op i trækvognen, hvor vi er sikre på at have styr på dem.
De er også begyndt at få diverse godbidder og snacks, og stort set alt glider ned. Når de får lidt at gumle på, falder det lettere til ro om aftenen, så vi arbejder på at lære dem at få en god døgnrytme.
I den udendørs hvalpekravlegård forsøger vi hele tiden at opsætte nye ting, så de hele tiden bliver udfordret.
Hvalpene tager nu 1 kg. på om ugen.
Hvalpene fortsætter tilvænningen med sele, og har desuden været med ude og køre bil et par gange. Det var bare korte ture for, at starte på indlæringen. Menja var hos hvalpene under hele turen og de sagde ikke en lyd.
Ved første køretur, skulle vi ikke nogen steder hen - bare køre en lille runde.
Forud for turen var de luftet godt af, så de var dejlig trætte. Hvalpe med overskudsenergi vil nemlig også give en kraftigere reaktion i en ny eller potentiel presset situation, som de første køreture evt. kan være.
Derud over så har vi erfaret, at der er en markant bedre indlæring i forhold til tilvænning af bilkørsel, hvis man starter i en tidlig alder med hvalpene.
De har også været med på tur til stranden. De syntes at sand og tang var noget spændende noget og der var også mod til at dyppe poterne i vandkanten.
Hvalpene stod med mulen godt begravet i en portion tun, idet de fik deres micro chip indført med en stor kanyle, og de bemærkede det knap.
Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Vores hvalpe lære at gøre sig rene på både græs, sand og grus, så der ikke bliver problemer med renlighedstræningen i det nye hjem, da de dermed ikke har præference for kun, at gøre sig rene på kun en slags underlag.
Hver dag får hvalpene en masse hygge, omsorg og håndtering. De logre lystigt med deres små haler, når de bliver nusset og er især rigtig glade for vores 3 små børn - og omvendt. I forbindelse med håndteringen får de trænet, at blive nusset blandt andet omkring poter og ører, så de får tillid til dette.
Hver gang vi fodre hvalpene, så giver vi dem riiiiigeligt med mad i skålen. Ellers vil en madglad race som Labradoren, hurtig kunne få den opfattelse, at der ikke er nok og den vil dermed blive begærlig og føle den skal kæmpe om maden. - Hvilket straks vil være grobund for ressource aggression omkring mad, kødben, legetøj etc. senere hen i livet. Ligeledes nusser vi hvalpene stille på kroppen, når de er omkring madskålen, for give dem tillid til, at vi ikke tager maden, samtidig med at vi hele tiden fylder mere i madskålen.
Vi er bestemt af den opfattelse, at hunden altid skal have ro omkring maden, uanset om den spiser i skål eller søger sit foder på græs! Men dette er blot en del af vores træning for at hærde hvalpene og udruste dem til en evt. uheldig situation senere hen.
I en undersøgelse lavet af den kendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren fra 1994 (”Rygproblemer hos hunde”) fandt man at 63% af hundene i undersøgelsen havde problemer med ryggen. I 91% af de tilfælde hvor man havde anvendt ryk og hug i linen, havde hundene skader i nakken! Af hundene med skader/smerter havde 55,33 % adfærdsproblemer. Heraf var ca. 42 % udfarende, det vil sige aggressive eller stressede.
Når en lille hvalp vil hilse på fremmede mennesker og hunde, så hopper den frem i snoren og op på bagbenene, idet den vil have ansigtskontakt. Via denne handling får den ofte ryk i nakken via halsbåndet, som kan give den skader der svarer til piskesmæld. Ved at bruge sele mindsker man risikoen for, at hunden får nakkeskader. En sele er mere skånsom, da trykket fordeles over bringen og skuldre - ikke kun halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for hunden. Nakke smerter kan lede til en masse håndterings konflikter mellem hund og ejer og fjerne hundens lyst til at gå tur.
Hvalpene får en sele med herfra af den model, som de er vante til at bruge hos os.
Hvalpene har fået udvidet deres kravlegår i køkkenet, så der er mere plads til udfoldelse og udfordrende legetøj. De har en alder nu, hvor de er mere aktive og dermed kræver mere plads omkring sig. De har desuden fået en gynge, som skal hjælpe dem med deres motoriske udvikling og ligeledes udruste dem til bilkørsel, uden at de så let bliver køresyge.
Renlighedsprocessen er skudt godt i gang, hvilket er af stor betydning for de nye familiers succes med henblik på at gøre hvalpene renlige.
Hvalpene er blevet rigtig gode til, at søge over i det ene hjørne af hvalpekravlegården indenfor, når de skal gøre sig rene i nattetimerne.
Hver gang der ligger hømhømmer, så fjerner vi dem straks vi ser det, så hvalpene ikke bliver nogle små grise, der opvokser i en svinesti - det vil nemlig kun resulterer i en langt mere kompliceret renlighed, da de opvokser med, at det er helt okay at sove, spise og lege oven i efterladenskaber.
Næste søndag afholder vi åbent hus kl. 10-12 for de familier, som har reserveret hvalp. Åbent hus vil foregå udenfor, uanset vejr.
Nu er hvalpene kommet ud af fødekassen og over i hvalpekravlegården.
I hvalpekravlegården har de mere plads til udfoldelse, men ikke mere end de i denne alder kan overskue.
De har også fået lidt legetøj, som de allerede er begyndt at lege med. Specielt bamserne er gode at putte op ad, når der skal soves.
Der er forskelligt legetøj og det bliver dagligt skiftet ud, så der hele tiden er noget nyt og spændende. Her i blandt er de bamser, som de hver får med ud i deres nye hjem ved 8 ugers alderen, som skal være en "nusseklud", der giver tryghed i starten.
Hvalpene kommer dagligt ud af kravlegården og ud på et tæppe, for at lege med vores børn, andre hunde samt udforske køkkenet. Hvalpene har godt af, at blive tilvænnet flere forskellige størrelser børn og andre hunde, fra en tidlig alder, hvis det foregår på en ordentlig og lærerig måde.
De er begyndt at tumle og lege med hinanden, imens der lyder små bjæf og knurren - der spilles på alle tangenter og det nuanceret hundesprog har startet sin udvikling.
Før de kunne styre alle fire ben, kunne de allerede logre lystigt med halerne, når vi nussede med dem - så ved man altså bare, at det er en Labrador!
Hvalpene er nu helt oppe og stå på alle fire poter. Det glatte køkkengulv er dog stadig en udfordring for dem, men det skal nok komme, og er god træning af deres muskler og motorik.
Hvalpene bliver tilvænnet flere forskellige slags underlag, som en del af deres miljøtræning. Hunde som ikke har lært det i hvalpestadiet, kan let udvikle angst over for glatte gulve senere hen i livet!
I denne uge er vi begyndt at afspille lyd CD'er for hvalpene. Disse CD'er skal forebygge, at hvalpene bliver bange for nye, høje, skarpe eller pludselige lyde senere hen. På bare en af CD'erne er der 48 forskellige lyde, f.eks. torden, fyrværkeri dyrelyde, huslige lyde, trafik, værktøj, børn, klokker.
I dag har de fået deres første måltid med. Da det er et lille kuld, har vi ikke haft så travlt med at få dem i gang med at spise, da Menja har mælk nok. Men da vi bemærkede at de søgte Menjas madskål og slikkede den i bunden, så viste de tydeligt, at de var klar til fast føde.
Første måltid for en madglad Labrador er jo en stor dag. Husk at en Labrador lever for at æde - den æder ikke for at leve.... haha!
Interesseren for det opblødte/blændede hvalpefoder, var stor og hvalpene gik straks ombord i det, da vi præsenterede det. Når hvalpene spiser, så kaster de sig hen over det - resultatet er hvalpe, som er total indsmurte, men Menja vasker dem gerne.
Inden for de næste tre dage, vil de nå op på at blive fodret 3 gange om dagen med Royal Canin Maxi Junior.
Når hvalpene skal fodres kalder vi "kom-kom-kom" og denne indlæring vil allerede begynde, at sidde fast inden for de nærmeste dage. Dette signal er en vigtig indlæring til, når vi skal på tur med hvalpene og her handler det bare om, at have en belønning klar, når hvalpene kommer susende én i møde. Det er let for den nye familie, at bygge videre på dette indkald, evt. med et nyt indkalds signal, hvis man ønsker.
Som 3 uger gamle har hvalpene fået deres første ormekur. De var ikke så imponeret over det, men det kom da ned som det skulle.
De er nogle gode robuste hvalpe med brede hoveder og kraftige benstammer med tykke "odder-haler". Halen er faktisk lige så tyk som deres bagben.
Hvalpene kan lugte når Menja er i fødekassen og de kripler hurtigt over til hende og finder sig til rette i mælkebaren.
Deres hoved er ved at have fået mere facon, deres pigment er fuldendt og de ligner efterhånden rigtige hvalpe ;)
Inden for de næste par dage, vil hvalpene begynde at åbne deres øjne og ører og på samme tid åbner der sig en helt ny verden for hvalpene, som er fyldt med indtryk på godt og ondt.
Hvalpene opvokser som en del af vores familie, og det er et helt bevidst valg, at deres fødekasse står ved fjernsynet, så hvalpene hele tiden får lydpåvirkning.
Hvalpene bliver tilvænnet alle hverdagslyde, og vi vil igennem deres 8 uger arbejde meget med, at tilvænne dem alt mulig slags støj, så de ikke bliver lydsensitive senere hen.
Indtil 3. leveuge har hvalpene ednu ingen nævneværdig hukommelse, men kan selvfølgelig påvirkes af gentagne duftpåvirkninger og stress. Temperatursvingninger, for meget håndtering samt en stresset mor, kan blandt andet have en negativ og skadelig effekt på hvalpene, så det er vigtigt at man som opdrætter er opmærksom på, at skabe de rette rammer omkring hvalpene.
Hvalpene har fået klippet deres negle for første gang. I denne uge er det ikke for deres trænings skyld, men af hensyn til Menja, da de river hendes hud, når de pumper mælken omkring dievorterne.
Vi giver altid vores hvalpe halsbånd på ved denne alder, frem for at blive ved med, at mærke dem med neglelak prikker. Ved tilvænning til halsbånd tidligt, giver det dem et naturligt forhold til at have halsbånd på. De vokser op og kan aldrig huske andet end, at de altid har haft halsbåndet på, og derfor bliver det helt naturligt for dem. Ellers kan man ved en 8 ugers hvalp have en del bøvl med tilvænning af halsbånd.
Når hvalpene dier mælk, så ser man hvordan de pumper med forpoterne og slår med snuden ned i Menjas dievorter - dette for at få mælken til at løbe. Heraf udspringer den tigge-adfærd, som vi ser senere hen ser ved vores hunde; de "giver pote", altså slår med forpoten for at få noget af et individ, hvilket kan være mad såvel som kontakt. Og ligeledes udøver nogle hunde "snudepuf".
Fødekassen er udstyret med rundstokke, således at den trætte mor, ikke kommer til at ligge hvalpene ihjel.
Vi sover også på en drømmeseng ved siden af fødekassen de første par uger, for at overvåge dem og ligge hvalpene til ved Menjas dievorter.
Fødekassen står placeret i hjemmets centrale rum - nemlig vores køkken-alrum. Her er hvalpene hele tiden i fokus og opvokser som en del af familien.
Selvom hvalpene endnu er meget små, samt døve og blinde, så kribler og krabler de rundt i hele fødekassen. De kan tydeligt dufte deres mor og fornemme om hun er i kassen eller ej.
De trækker sig af sted med forbenene, imens bagbenene slæbes efter dem. Men allerede nu kan man se, at de første af hvalpene, også begynder at skubbe fra med bagbenene.
Hver dag gøres der rent i fødekassen og det store isolerende uldtæppe (vetbed) bliver udskiftet. Imens bliver hvalpene lagt på det let kølige køkkengulv. Ved at de mærker det anderledes underlag - frem for uldtæppet i fødekassen - oplever de en let stresspåvirking. Men denne lette stresspåvirkning er kun kortvarrig og dermed positiv, idet den udruster hvalpene i en tidlig alder til, at forholde sig til stress og uvante situationer.
Hver dag bliver der ligeledes lavet små lette tryg imellem deres trædepuder (naturligvis ikke noget der gør ondt!!), med en lille fingerspids, for også at tilvænne et let stressniveau.
Det giver gode og afbalanceret hunde på lang sigt, når denne udvikling fortsættes sammen med en god socialisering.
Med 3 børn er der altid gang i vores hjem, og det er vores hunde helt vante til og trygge ved. Vores hvalpe bliver udrustet til at være en del af en familie, lige fra de er helt små. Vores børn færdes frit omkring fødekassen, hvilket er okay med Menja og hun kan sove fra det meste.
Allerede nu kan man se at hvalpene drømmer, når de sover, for de giver en masse små spjæt. Da de endnu er både døve og blinde, så kan de ikke have meget at drømme ud fra, så det kan kun være fødslen, moren og håndteringen, som giver dem drømme. Sjovt at se i denne alder 😴
Nu er de gule hvalpe ved at få deres fine pigment. Som det ses på de første billeder, så fødes de helt lyserøde om snuden og på poterne.
Vi tager imod seriøse henvendelser til venteliste. Læs venligst afsnittet "KØB AF HVALP" inden i kontakter os. 🙏
Ved henvendelse vil vi gerne vide lidt om, hvem du/I er og hvad en hvalp kan tilbydes. Hvilken erfaring man har med hund og denne race, hvad man skal bruge hunden til (f.eks. familiehund, træning af en bestemt art, udstilling, jagt eller andet), samt hvad man forventer af en hund.
Man kan ikke selv skrive sig på venteliste - det er noget vi gør, efter at have talt med folk og "forhåndsgodkendt" dem 😊
Ved interesse i vores hvalpe, send os gerne en besked via Messenger (søg vores kennel profil "Kennel Dream Of Labradors" på Facebook). Mail tjekkes desværre ikke så ofte.
Ved at blive skrevet på venteliste er man ikke garanteret en hvalp, da vi naturligvis først vil møde de familier, som skal overtage vores hvalpe. Men man står først i køen og bliver informeret når hvalpene er født, samt bliver inviteret til et hvalpebesøg, hvor vi kan lære hinanden lidt at kende og afstemme forventninger. Ved første møde tager begge parter stilling til, om de ønsker at indgå aftale om reservation.
Ved reservation underskrives en kvittering af begge parter.
Da vi naturligvis ikke ønsker at holde folk for nar, skriver vi aldrig urealistisk mange på venteliste. Derfor håber vi naturligvis også på, at folk vil respektere vores opdræt og tid og give en tilbagemelding, hvis de ikke ønsker at stå på vores venteliste alligevel - således at vi kan give pladsen til en anden. Derfor bruger vi heller ikke tid på, at skrive folk på venteliste, som også er skrevet op hos andre opdrættere, da de optager pladsen for en der er mere seriøs.
Vi takker på forhånd for forståelsen. 🙏
- Hits: 192132
Kennel Dream Of Labradors' V. Mads & Laila Meldgaard Petersen
8930 Randers NØ
DanmarkTlf. 20655058